Tarsus Kelle Paça(Yeni Lezzet)
tarsus kele paça ığdırda ,Hacıbaba da.
Descriptions
Tarsus’ta en sevilen meşhur bir çorba şimdi Iğdır'da
.Kelle olarak isimlendirilen fırında pişmiş koyun başı alınır. Önce etleri temizlenir.
– 1 adet kelle (fırında pişmiş koyun başı)
– 1 baş sarımsak
– Salça
– Un (et suyunuz yoksa)
– Limon
Yapılışı: Yağda sarımsak ve salça iyice ezilerek pişilir. Et suyunuz yoksa suyunu sertleştirmek için 1 kaşık un atınız. 1 limon sıkınız. iyice karıştırdıktan sonra temizlemiş olduğunuz et parçalarıyla biraz daha pişirin. Daha sonra kaynamış suyunuzu (4-5 bardak) ekleyin. 10-15 dk kadar pişirdikten sonra paça çorbanız hazırdır. Afiyet olsun. Bu tariften 4-5 çorba tabağı paça çorbası elde edeceksiniz.
TARSUS KELLE PAÇA HACIBABA'DA YENİR
ÇÜNKÜ:
Tarsuslu Ustamızın yapmış olduğu kelle paça,yörenin bütün sırlarını damağınıza getiriyor.
Add a review